Flyt sikkert til Tyskland

At flytte til udlandet er ikke en lille opgave, og der er mange ting, som man skal have styr på. Overvejer du at flytte til Tyskland, er du ikke den eneste, der har fået den idé. I dag bor der nemlig 20.000 danskere i Tyskland – størstedelen i Slesvig-Holsten, men også i byer som Berlin, Hamborg og München.

3 ting du skal vide, når du flytter til Tyskland

1. Hvis du ønsker at arbejde eller bo i Tyskland, skal du huske at melde din flytning til det lokale borgerkontor inden for to uger efter din ankomst.

2. Opholder du dig i Tyskland mere end 6 måneder, skal du huske at framelde dig det danske folkeregister på borger.dk

3. Som EU-statsborger, der arbejder, studerer eller er på ferie i Tyskland, er man dækket af det blå sygesikringskort i op til et år. Herefter dækker det ikke længere, og så skal man søge om optagelse hos den tyske sygesikring.

Flyt til Tyskland med flyttefirma

Når du skal flytte dit indbo over længere distancer, og på tværs af landegrænser, er det en ekstra god idé at benytte et flyttefirma til at foretage flytningen. De har styr på forsikringer, parkeringstilladelser og toldpapirer. Derudover klarer et flyttefirma alt det praktiske ift. flytningen.

Der er altså mange fordele ved at bruge et flyttefirma. De hjælper bl.a. med:

– Nedpakning af indbo

– Afmontering af møbler

– Nedtagning af billeder og hylder

– Sikker transport

– Udpakning

– Implementering i det nye hjem

– Evt. slutrengøring

Har du ikke nok flyttekasser, er dette intet problem. Flyttekasser samt nedpakningsmateriale kan som oftest lånes af det enkelte flyttefirma.

Vælg det rigtige flyttefirma

Holger Dansker er et af de flyttefirmaer, som hjælper med flytninger til og fra hele Tyskland – herunder Berlin, München, Hamborg og Köln. De har flere års erfaring med privat- og erhvervsflytninger til udlandet. Er du interesseret i, hvad de kan gøre for at hjælpe dig godt på vej til Tyskland, kan du kontakte dem for et uforpligtende tilbud. Ingen flytning er for stor eller for lille. 

Jette Ida Frederiksen

Relaterede indlæg

Hvilke støjmålinger kan du få?

Spar penge på varmeenergien

Hvad koster en kloakmester i timen?

Hvad er modulbyggeri?