Hvad er en autoriseret elinstallatør?

Det spørgsmål er vigtigt at kunne besvare – både for din egen og for andres vedkommende. Installationer er et fælles ansvar, fordi der kommer også andre på et tidspunkt og bor i dit hus. Vi forklarer her kort, hvad en autoriseret elinstallatør er, hvordan du kan tjekke din virksomhed, og så vil vi til sidst henvise en autoriseret elinstallatør.

En autoriseret elinstallatør er en person, der er uddannet som elektriker, har en 2-årig overbygning kaldet elinstallatør, og vedkommende skal have over 2 års praktisk erfaring. Det er vigtigt, da de både har kompetencer til at løse omfattende problemer i din bolig, og de er de eneste, som lovligt må foretage specifikke opgaver. Når du vil tjekke, om en virksomhed er autoriseret, kan du søge efter dem i autorisationsregistret. Hvis en virksomhed findes derinde, er der tale om en autoriseret elinstallatør, som også har en blåstempling til at bevise det. Ellers er typiske træk, at det er en elinstallatør, som styrer en virksomhed. Det plejer være et godt kendetegn for en autoriseret virksomhed.

Hvad en elinstallatør, som den eneste må lave, er vigtigt at have in mente. Der er flere ting, som du sagtens kan gøre, men der er også opgaver, som en autoriseret elinstallatør, er den eneste, som lovpligtigt kan udføre. Her er der tale om opgaver som montering af nye stikkontakter, lave nye installeringer eller lave arbejde i måler- eller gruppetavler.

Hvis du bor i Fredericia og omegn, kan vi anbefale Ladegaard El Aps. Her får en autoriseret elinstallatør, som har over ti års erfaring. De er en lokal virksomhed, som gerne vil hjælpe med både almindeligt og autoriseret arbejde. Med en autorisation kan du være sikker, at det er gode, professionelle mennesker, som sørger for at fikse det. Ladegaard El er der for at hjælpe dig, så du kan altid kontakte dem, hvis du har spørgsmål – de kører også gerne ud for at give deres professionelle holdning til kende, så du er bevidst om, hvad der skal gøres. Her skal du bare tage det simple valg, om du skal bruge Ladegaard El. Vi kan i hvert fald varmt anbefale dem.

Jette Ida Frederiksen

Relaterede indlæg

Hvilke støjmålinger kan du få?

Spar penge på varmeenergien

Hvad koster en kloakmester i timen?

Hvad er modulbyggeri?