Lamper uden skærm i din indretning

Lamper uden skærm

Gennem de senere år har lamper uden skærm fået en helt særlig plads i indretningen i de danske hjem. De mere traditionelle lamper med tætdekorerede eller enkle lampeskærme er blevet smidt til siden, og ind er kommet smukke lamper, der med pære og glas i sig selv er dekorative belysningsløsninger.

Hvor bruger man skærmeløse lamper?

Er du i gang med en indretningsmakeover i hjemmet, og er du på jagt efter nye lamper uden helt at vide, hvilke lamper der passer til hvilke rum? Bare rolig – vi giver dig en del af svaret her.

Selvom det måske ikke kommer som den store overraskelse, at en bordlampe passer bedre til kontoret end til køkkenet, er det alligevel rart nok at have et par ting at gå efter, når man skal på udkig efter nye lamper og anden indretning.

Til køkkenet er det en god idé at gå efter en flot lampe, der giver godt lys, men som ikke nødvendigvis larmer eller fylder for meget med hensyn til farve og design. Har man et stort køkken-alrum med højt til loftet, er dette dog ikke nær så vigtigt. Væglamper kan både bruges i entreen, kontoret og i stuen til hyggelige læsekroge, hvor en gulvlampe også med fordel kan bruges. Gulvlampen er dog at foretrække i stue og kontor og helst ikke i køkken, entre eller soveværelse, hvor det er rart med god gulvplads.

Generelt set er en skærmløs lampe flottest i rum, hvor designet rigtig kan komme til sin ret, og hvor der er god plads til den.

Mange typer af lamper uden skærm

Ballroom Pendel er bare én ud af mange lamper uden skærm. Dog er den et aldeles godt bud på en både smuk, dekorativ og funktionel lampe, der kan give lys i dit hjem. Den smukke Ballroom-serie fra danske Design By Us giver et enkelt, smukt og varmt udtryk til hjemmet, og da serien fås i både gulv- lofts- og væglamper kan den bruges i alle rum.

Jette Ida Frederiksen

Relaterede indlæg

Hvilke støjmålinger kan du få?

Spar penge på varmeenergien

Hvad koster en kloakmester i timen?

Hvad er modulbyggeri?