Når indbrud efterlader knuste ruder

Nogle gange bliver et af ens værste mareridt desværre til virkelighed: der bliver begået indbrud i ens hjem eller i butikken. Ofte sker indbruddet igennem en rude, hvorfor gerningsstedet tit efterlades med knust glas. Selvom det muligvis ikke er det første du lige tænker på, er det på sigt stadig vigtigt, at ruden bliver lappet igen. Vi bringer dig her en oversigt over, hvordan du skal forholde dig i en indbrudssituation, og hvordan du får fat på den rette glarmester.

Sådan gør du når der har været indbrud

Det kan være svært at danne sig et overblik over de ting man skal gøre, når der har været et indbrud. I grove træk ligner proceduren denne:

  1. Anmeld indbruddet til politiet. Gennemgå alle rum, men sørg for ikke at rydde op eller fjerne genstande – alt kan bruges som bevismateriale for politiet.
  2. Anmeld indbruddet til dit forsikringsselskab. Orienter dig om, hvordan man anmelder indbrud til dit forsikringsselskab og hvilke oplysninger de skal bruge.
  3. Reparation og forebyggelse af ruden. Når der er sket indbrud igennem ruden, skal glasset selvsagt repareres – og også gerne forebygges, så lignende situationer har lavere chance for at opstå igen. Så hvordan gør man det, og hvem skal man have fat i?

Få fat på en glarmester – og få lappet vinduet indtil da

Ved knust glas er det næsten altid den bedste løsning at kontakte sin lokale glarmester. Indtil glarmesteren møder op, kan du dog midlertidigt lappe hullet med en afdækningsplade og silikonelim, så du ikke står med et ufrivilligt hul.

Glarmesterfirmaet Jydsk Glasservice nær Aalborg tilbyder professionel reparation af din knuste rude efter et indbrud. Deres primære arbejdsopgaver består af udskiftning af glas, spejle, skillevægge m.m., og står klar til at hjælpe dig med din ulykke – om det er privat eller i erhverv.

Jette Ida Frederiksen

Relaterede indlæg

Hvilke støjmålinger kan du få?

Spar penge på varmeenergien

Hvad koster en kloakmester i timen?

Hvad er modulbyggeri?