Ny elevator? Her er hvad du skal vide

Hvad er vigtigt at vide, inden du køber en elevator?

At købe en elevator er en investering og dermed hverken et impuls eller billigt køb. Derfor er det vigtig, at du inden købet har gjort dig nogle tanker om, hvad elevatoren skal bruges til. Er det til privat eller erhvervsmæssig brug?

Tænk over elevatorens kapacitet, trafikmængde og design

Inden du køber en elevator, bør du tænke over, hvor højt den skal kunne løfte samt hvor mange kilo. Skal der fragtes mennesker eller materielt gods? Vurder også gerne arbejdsbyrden, altså, hvor ofte den er i brug. Er det blot nogle få gange på kontoret om ugen, eller er det hver dag, den er i brug, som fx i en beboelsesejendom, hvor der er langt op til 6. etage.Skal den være i et specielt design eller materiale såsom glas, hvor man har en udsigt, mens man kører op og ned?

Ny elevator eller modernisering?

I nogle tilfælde er det ikke nødvendigt med en ny elevator, og du kan blot nøjes med at få den moderniseret hos et professionelt elevatorfirma. Mange ældre elevatorer lever ikke op til nutidens krav om driftssikkerhed, hvorfor der kan være brug for en modernisering. Det vil føles som at få en helt ny elevator uden de samme omkostninger. Dog kan der være tilfælde, hvor det bedre kan betale sig at få en ny elevator.

Er du i tvivl om, hvad der er en rigtige løsning for dig, kan du med fordel kontakte et professionelt elevatorfirma, som ved alt om driftssikkerhed, lovpligtige serviceeftersyn samt implementering af elevatorer.

Jette Ida Frederiksen

Relaterede indlæg

Hvilke støjmålinger kan du få?

Spar penge på varmeenergien

Hvad koster en kloakmester i timen?

Hvad er modulbyggeri?