Stoppet afløb: Hvad gør du?

Hvis du står over for den lidt kedelige situation, at et af dine afløb er stoppet, er der faktisk noget, som du kan starte med at gøre, inden du tilkalder en VVS’er. Ofte er det et problem, som kan ses i overfladen, hvorfor du sagtens kan løse problemet uden at give det store. Vi giver her en guide til, hvad du kan gøre for at rense et stoppet afløb.

Husmortricks til alle slags afløb

Afhængig af hvilket afløb der er stoppet, skyldes problemet forskellige ting, og løsningen er også forskellig. Vi forklarer her de 3 hyppigste stoppede afløb:

  • Afløbet i køkkenvasken: I køkkenvasken skyldes forstoppelse typisk madrester og fedt. Fedtet kan sætte sig på siderne af rørene, og det kan hurtigt løses. Hvis du tager risten og hælder kogende vand ned i afløbet, kan det oftest løsne fedtet fra røret og give dig gennemløb igen. Hvis det ikke er fedt eller vandlåsen, som den er gal med, er det nødvendigt med hjælp fra en VVS’er.
  • Afløbet i brusekabinen/badekaret: Afløbet kan hurtigt blive stoppet af overskydende hår og sæberester. Det kan dog løses. Du skal bare tage vandlåsen op og tømme den for alle genstande, som den har samlet op. Hvis problemet stadig er der, er der brug for en VVS’er.
  • Afløbet i toilettet: Tamponer, toiletpapir og andet kan sidde fast i afløbet, når du skyller ud. Ligesom med køkkenvasken, er kogende vand (muligvis blandet med en dl opvaskemiddel) den optimale måde at gøre noget ved et stoppet afløb. Ellers er en svupper brugbar, da overtrykket skaber bevægelse. Hvis det ikke virker, er det tid til en professionel.

Som sagt er det kun begrænset, hvad du selv kan gøre for at redde et stoppet afløb – på et tidspunkt er det kun professionelle, som kan varetage arbejdet. Du kan kontakte MH Blik og VVS i Randers, hvis du bor tæt på og har brug for hjælp med at rense dit afløb, inden det for alvor bliver et problem.

Jette Ida Frederiksen

Relaterede indlæg

Hvilke støjmålinger kan du få?

Spar penge på varmeenergien

Hvad koster en kloakmester i timen?

Hvad er modulbyggeri?