Hvad er gummiprofiler?

Hvad er gummiprofiler?

I bygningsprocesser bruges gummiprofiler overalt til at tætte med. I løbet af byggeriet eller renoveringen vil du derfor opleve, at du bruger gummiprofiler utroligt mange steder. Det elastiske materiale bidrager til et smidigt materiale, der kan påføres de fleste steder til tætning.

Gummiprofiler kommer derfor i mange forskellige afskygninger, som især også bruges inden for store industrier som transport-, maskin- og vindmølleindustrien. Man bruger også gummiprofiler til at tætte i bygnings- og facadeprocesser.

Både private, erhverv og industrier bruger gummiprofiler til at holde tæt med. Det smidige materiale sikrer, at du kan bøje profilen og montere den, hvor der er brug for det.

Hvor bruger man ofte gummiprofiler?

Hvis du kaster et hurtigt blik på din bolig, vil du opdage, at der faktisk er rigtig mange steder, hvor du har gummiprofiler. Tænk f.eks. bare på gummilisten, der søger for, at dit køleskab lukker tæt. Eller kig på, hvordan gummiprofiler hjælper til, at det ikke trækker fra et lukket vindue.

Gummiprofiler findes i et utal af kvaliteter og former. Her kan du fastslå kvaliteten ved bl.a. at undersøge hårdheden, slidstyrke, elasticiteten samt hvor påvirkelig materialet er overfor UV.

Nem udskiftning af gummiprofiler

Med gummiprofiler får du et materiale, der har stor smidighed – desuden bevares fleksibiliteten i høj grad over en længere periode. Det vil sige, at når gummien efter mange år tørrer ud eller slides ned, er der behov for en udskiftning.

Fordelen er her, at gummi som materiale effektivt tætner og er nemt at udskifte, hvis det efter mange år ikke længere holder tæt.

Jette Ida Frederiksen

Relaterede indlæg

Spar penge på varmeenergien

Hvad koster en kloakmester i timen?

Hvad er modulbyggeri?

Ny elevator? Her er hvad du skal vide