Professionel hjælp til udskiftning af vinduer

Det er både og, om du selv bør stå for udskiftning af vinduer og døre – som udgangspunkt kan du godt, hvis du har skruet hænderne rigtigt på, ellers rådes du til at få hjælp af en professionel tømrer. Hvis du synes, at det bliver en dyr fornøjelse at få sat nye vinduer i, er det altid en god idé at indhente forskellige tilbud. Der er også mange håndværkere, der tilbyder en mængderabat for udskiftning af flere vinduer – det er også altid noget, du kan bruge til at forhandle pris med.  

Mini-guide til udskiftning af vinduer

Vælger du alligevel selv at udskifte vinduerne, så har vi lavet en lille guide med de ting, som du skal huske – i kronologisk rækkefølge selvfølgelig også:

  • Først skal det gamle vindue og karmen tages ud.
  • Dernæst fjernes den gamle fuge.
  • Skil karm og rude ad på det nye vindue.
  • Den nye karm isættes med minimum 12 millimeters afstand hele vejen rundt. Hold eventuelt karmen fast med afstandsklodser eller montagepuder.
  • Tjek at karmen er i lod og vater og skru karmen fast i begge sidder, top og bund.
  • Sidst, og hvis du er tilfreds med hvordan dit vindue sidder, skal du blot komme isolering mellem mursten og vindue og lukke hullet med en fuge.

Hvilket vinduer skal du vælge?

Inden du køber vinduer, bør du også overveje, hvilke vinduer, du vælger at købe. Det er en fordel at vælge vinduer, som har det mindste varmetab. Derudover vælg også vinduer med høj G-værdi, som vil lade mest mulig gratis varm solenergi passere gennem vinduet. Det kan også være en fordel at vælge vinduer der er GS-mærkede, så dækker de nemlig punktering i op til 5 eller 10 år.

Jette Ida Frederiksen

Relaterede indlæg

Hvilke støjmålinger kan du få?

Spar penge på varmeenergien

Hvad koster en kloakmester i timen?

Hvad er modulbyggeri?