Snerydningsregler

Reglerne for snerydning er således, at hvis du bor ud til en offentlig vej, har du pligt til at rydde sne og salte eller gruse dit fortov og stier. Hvis du bor på en privat vej, er det både dig og grundejerforeningen, der har pligt til at rydde sneen, hvor du skal rydde sneen ud til midten af vejen, mens din genbo har pligt til at rydde den anden side af vejen for sne.

Ifølge reglerne skal du i hverdagene rydde sne i tidsrummet 7-22, hvor der i weekenden er krav til snerydning i tidsrummet 8-22.

Konsekvens ved ikke at rydde sne

Hvis du forsømmer din pligt fra lovens side i forhold til snerydning, kan du, såfremt en person kommer til skade til grund for den tilsneede vej eller fortov, få rejst erstatningskrav imod dig. For at du kan blive dømt skyldig i sagen, kræver det dog, at offeret har vidner eller på anden vis kan bevidne om din skyld.

Kontakt en anlægsgartner

For at du ikke skal ligge søvnløs om natten i forhold til at have forsømt dine pligter vedrørende snerydning, kan du kontakte din lokale anlægsgartner, der har kompetencerne til at rydde sneen for dig. Stendal anlægs & haveservice er en anlægsgartner beliggende i Slagelse, der tilbyder snerydning, så hvorfor ikke kontakte dem?

Jette Ida Frederiksen

Relaterede indlæg

Når indbrud efterlader knuste ruder

Flyt sikkert til Tyskland

Stoppet afløb: Hvad gør du?

Professionel hjælp til udskiftning af vinduer